Kan jouw oude keuken echt niet meer? Die keuken die 20 jaar geleden zó hip was, valt vandaag de dag niet meer hip te noemen en de greepjes moet je ook steeds opnieuw vastmaken. Kortom, tijd voor een nieuwe. Maar hoe ga je je nieuwe keuken inrichten en wat wordt de stijl? Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Je zult er immers weer jaren tegenaan moeten kijken. In dit artikel geef ik je vier stijlen ter inspiratie voor jouw nieuwe keuken.  

De landelijke keuken

Een landelijke keuken geeft een klassieke uitstraling aan je huis. In boerderijen zie je dit type keuken vaak terugkomen. Ook in modernere huizen kan een landelijke keuken gebruikt worden om het huis wat meer karakter te geven. Een landelijke keuken is te herkennen aan een paar dingen. Vaak hebben de keukenblokken een soort reliëf, ze zijn nooit helemaal strak en vlak. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Zo zijn zowel de keukenkastjes als het keukenblad van een natuurlijk materiaal gemaakt.  

De robuuste keuken 

Wil jij dat de keuken echt dé eyecatcher van je huis wordt? Kies dan voor een robuuste keuken. Deze keuken mag gezien worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groot kookeiland in het midden, maar ook aan een stenen blad op je keuken. Antraciet en hout worden hier vaak gecombineerd, maar ook met andere kleuren kun je een robuuste keuken neerzetten. Ook in een kleiner huis kun je best een robuuste keuken zetten. In dit geval zou je het kookeiland bijvoorbeeld kunnen schrappen, maar in de rest van de keuken wel gebruik maken van robuuste elementen. 

De moderne keuken

Wil jij zeker weten dat je de keuken over 10 jaar nog prima vindt? En houd jij wel van strak en modern? Dan is de moderne keuken wat voor jou. Veelal worden hier de kleuren wit en zwart gebruikt, maar hout kan hier ook een mooie toevoeging zijn. De keukens zijn strak en alles is netjes weggewerkt, ook de greepjes. Een moderne keuken straalt luxe uit. 

De gewaagde keuken

Heb jij veel kleur in huis en wil je dat ook in de keuken terug laten komen? Ga dan voor de gewaagde keuken. Hierbij kun je ervoor kiezen om het gehele keukenblok een andere kleur te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan een rode keuken. Wanneer je dit goed combineert kan dit heel stijlvol zijn. Ook met de tegeltjes aan de wand kun je creatief zijn. Kies hier bijvoorbeeld voor een bijzondere vorm of gebruik meerdere kleuren. Is een combinatie van beide je net iets te veel en ben je bang dat je het snel zat bent? Kies dan voor een goede basis en wees in de tegeltjes creatief. Deze kun je er, als je er ooit zat van bent, afhalen en vervangen voor tegeltjes die je dan mooi vindt.