Wat is er nu fijner dan heerlijk kaasfonduen? Je kunt er iedere keer een andere draai aan geven en van alles om te dippen op tafel zetten. Het is hierbij wel belangrijk om goed voorbereid te zijn zodat je tijdens een avondje kaasfonduen met vrienden of familie niets mist. In dit artikel vertellen we je alles over wat je nodig hebt en met welke dips jij gegarandeerd een gezellige avond neerzet! 

De benodigdheden 

Om te beginnen is het belangrijk om een goede kaasfondue pan te hebben. Deze kun je bijna overal wel kopen als je een beetje goed onderzoek doet. Als je van plan bent om eenmalig te gaan kaasfonduen, dan zou je ook nog een normale pan kunnen gebruiken op een warmhoudplaat. Als je toch van plan bent om dit vaker te gaan doen, investeer dan zeker in een mooie pan. Ook zou je fonduevorken kunnen aanschaffen, deze maken het eten is stuk gemakkelijker dan een gewone vork. Tip! Vergeet niet om theelichtjes aan te schaffen, anders wordt het fonduen een beetje lastig.  

De kaas 

Voor de lekkerste kaasfondue heb je natuurlijk wel de lekkerste kaas nodig. Vrijwel alle soorten kun je hiervoor gebruiken en iedere kaas heeft zijn eigen unieke smaak. Met Emmentaler creëer je de bekende draden die uit te kaasfondue kunnen worden getrokken en gorgonzola geeft juist een pittige bite. Als je er echt een andere draai aan wilt geven kun je er ook mosterd, witte wijn of port aan toevoegen. Kies dus gewoon iets wat jij lekker vindt! Heb jij geen tijd om naar de winkel te gaan? Dan kun je ook jouw fondue kaas online bestellen en wordt het gewoon thuis bezorgd. 

De dips 

Naast de kaas maken de dips de kaasfondue tot een heus feestje. Veel gaat goed met kaas, dus de keuze is enorm. Vers wit of bruin stokbrood bijvoorbeeld is heerlijk om in de kaas te dippen. Om het nog lekkerder te maken kun je het brood eerst roosteren in de oven voor een crunchy bite. Je kunt daarnaast ook allerlei soorten groenten op tafel zetten. Voorbeelden hiervan zijn paprika, komkommer of tomaatjes. Maar ook bloemkool of broccoli zijn zeer geschikt voor een kaasfondue. Stukjes aardappel uit de oven doen het daarnaast ook altijd goed. De vleesliefhebbers onder ons kunnen ook gehaktballetjes of stukjes kip in de kaas dippen. Als je het iets luxer wilt aanpakken kun je zelfs varkenshaas kopen. Laat het genieten maar beginnen!