De Algarve staat bekend om zijn heerlijke gerechten en heerlijke wijnen. De beste plek om naar toe te gaan als je meer wilt weten over de mensen en cultuur in de markt. Er zijn tal van food festivals, vlooienmarkten, zigeunermarkten en wekelijkse markten in de Algarve. De lokale bevolking kan kiezen uit een breed scala aan vers voedsel, vis, koffie, bier en traditionele dranken. Als u de echte smaak van de Algarviaanse gerechten wilt ervaren, is naar de lokale markt gaan een must.

Quarteira en Armação de Pêra waren een van de beste markten in de Algarve. In 2007 besloot een beursgenoteerd bedrijf de lokale handel te stimuleren en deze plek aantrekkelijker te maken voor klanten. De markt werd gemoderniseerd en de openingstijden zijn verruimd. Hier vindt u verse vis, voedsel en groenten, evenals bloemen en lokale producten.

Loulé en Quarteira zijn de grootste en bekendste markten in de regio. De eerste is een enorme zigeunermarkt die elke zaterdag wordt geopend. Mensen uit de hele Algarve komen hier om verse producten en lokale specialiteiten te kopen. Quarteira biedt de beste vis, fruit en groenten in de regio. Veel lokale reisorganisaties organiseren uitstapjes naar deze plek. Er zijn verschillende restaurants en bars in de omgeving. Naast voedsel kunnen klanten meubels, tuinartikelen, antiek en elektrische apparaten kopen.

Heisig stall biedt al meer dan twee decennia slakken van alle soorten en maten aan. Hier vindt u ook lokale kazen, vleeswaren en producten van rookworst. Voor verse vis en zeevruchten, ga naar de oude markt in Lagos. De locatie is volledig herbouwd en biedt een panoramisch uitzicht vanaf het dak. Dierenliefhebbers kunnen elke tweede zaterdag van de maand de liefdadigheidsuitverkoop bijwonen die door de Dierenbescherming Van Lagos wordt georganiseerd.