Als u houdt van biologische en natuurlijke producten, zult u genieten van de markten van Ver-o-Peso, gelegen in Belem net langs de waterkant van de Amazone rivier in Noord-Brazilië. Een merkwaardig assortiment van vreemde Amazone vis, geneeskrachtige kruiden en drankjes, de meest verse groenten en fruit, en religieuze amuletten wachten toeristen, bezoekers en lokale shoppers op deze populaire attractie.

De naam is een samentrekking van de belangrijkste haven van de belastinginner tijdens het koloniale tijdperk genaamd de “Casa do Haver-o-peso”, wat betekent “hebben het gewicht huis.” Het was in deze post waar goederen uit de Amazone bossen en over het hele platteland werden gebracht om hun gewichten gemeten om de belastingen te betalen aan de Portugese kroon te bepalen.

Het Ver-o-Peso-complex is de hele dag geopend en is een kleurrijke markt die voor elk wat wils en meer heeft. Wandel door de gotische bogen van de markthal en bewonder de unieke en vreemde vis gevangen uit het Amazonebekken waar wordt gezegd dat slechts 70% van de vissoorten die op de markt te koop zijn, door biologen kan worden geïdentificeerd.

Kiosken verkopen traditionele geneeskunde afgeleid van wortels, schorsen en planten uit de regenwouden, evenals vreemde amuletten die worden gebruikt in traditionele genezingsrituelen en amuletten waarvan wordt gezegd dat ze boze geesten afweren. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van souvenirs en handwerk gemaakt van riet, hout en keramiek, ga dan naar de zigeunermarkt in Monchique.

De beste koopt zijn cut-prijs aardewerk, katoenwaren, en traditionele woondecoraties. Wie in Sagres woont, kan terecht op de gemeentelijke markt voor verse groenten, huishoudelijke artikelen, schoenen, textiel en kleding. Op de eerste vrijdag van elke maand brengen de lokale bevolking allerlei ambachten en voedselspecialiteiten naar buiten. De markthal in Portimao trekt klanten uit de hele Algarve.